maanantai 14. syyskuuta 2015

Venetsia - Rijeka

Itävallasta matka jatkui sitten Italiaan ja kohti Venetsiaa. Oltiin jossain vaiheessa mietitty, että mentäis käymään siellä, mutta sitten siitä olis tullut sen verran lenkkiä matkalla Kroatiaan, niin jätettiin sitten Italia kokonaan välistä. Kumminkin Innsbruckista lähdettyämme oltiin molemmat sitä mieltä, että pakko sinne on nyt mennä ku niin lähellä oltiin kumminkin, että vähän extemporena ajeltiinkin Kroatian sijaan ensin sinne. Oon aina pitänyt Venetsiaa jotenkin tosi romanttisena ja kauniina kaupunkina, joka on niin sanotusti pakko nähdä. Mutta nyt on pakko sanoa, että olen kyllä hieman pettynyt. Mun mielestä siellä oli ihan liikaa turisteja, ihan liikaa vettä, ihan liikaa veneitä ja sinne oli todella vaikea päästä autolla. Jotenkin kuva sellaisesta kohteesta, mikä pulppuaa romantiikkaa ei nyt oikein päässyt täyttämään näitä odotuksia. Tosin nyt voi sanoa, että olen nähnyt kaupungin. Ei ole tarvetta päästä uudestaan, mutta tämä onkin minun mielipiteeni, hah. :D Sää oli kyllä erinomainen! Ennen sitä pysähyttiin ihanissa maisemissa jossain todella pienessä kylässä jätskillä. Matkan varrella oli muutenkin koko ajan todella pieniä kyliä ja maisemat oli kyllä päätähuimaavia. Kyllä noi alpit on vaa näkemisen arvoset, ihana oli katsella !










Okei, olihan siellä ihan kaunista kuitenkin... Seuraavaksi lähdettiin kohti Rijekaa. Ajomatkaa kertyi sellaiset kolmisen tuntia, joten olimme perillä melkoisen myöhään. Hotellihuone meillä oli sellaisesta pienestä paikasta, missä jaoimme kylppärin muiden kanssa. Ajoi asiansa vinosta lattiasta huolimatta, haha. : D

Eipäs oikeestaan muutakuin nukuttu tuolla ja aamulla oli elämäni söpöin aamupala. :D Sellainen pieni keittiö, jossa oli katettu pöytään teetä, mehua, leipää ja kaikenlaisia leivänpäälle tarkoitettuja levitteitä. Kuinka söpöä :D
Sitten olikin vuorossa oikeastaan meidän koko reissun pääkohde, Krk-saaret. Sää suosi kyllä oikeastaan muutenkin koko reissun ajan, mutta tuolla pääsimme sitten nauttimaan auringonotosta, merestä ja rantaravintoloista. Matkalla pysähdyttiin ottamaan kuvia yhdellä levennyksellä tien varteen ton kivan maiseman takia. Ihan kiva.


Kerron seuraavassa tekstissä sitten Krk:sta, koska nyt taidan hilipasta suihkun kautta nukkumaan. Tänään oli muutes kiva kun Thomas näytti mulle vähän Karlsruhea, sen jälkeen mentiin sen lempparipaikkaan pizzalle ja sitten höpöteltiin vielä keittiössä tunteroisen verran. Kivan olonen kämppis kyllä. Kahteen muuhun en oo vielä tutustunut kovinkaan. Tai sitä yhtä en oo vielä nähnykkää, kun ei oo ollut kaupungissa. 

Bis Morgen, Satu

Ei kommentteja: