maanantai 18. helmikuuta 2013

Viikonloppuna...

Laurin porukat tulivat meille ja mitään sen kummempia suunnitelmia ei ollut tiedossa, mutta kyllähän sitä tuli vaikka mitä tehtyä. Perjantaina kerkesin käymään aamupäivästä salilla ja  just olin kuivaamassa hiuksia kun vieraat saapuivat. Lauri oli leiponut mustikkkapiirakkaa, joten juotii kahvit heti ensimmäisenä. Sitten lähdettiinkin Laurin kanssa ruokaostoksille, koska jääkaappi tarvitsi hieman täytettä. Ja nyt kun oli auto käytössä niin oli kivempi käydä. Varattiin pöytä illaksi Haraldista, jossa emme olleet ennen Laurin kanssa käyneetkään. Se on semmoinen viikinkiravintola, joka oli sillee kellarikerroksessa.






Kaikki ruoka-annokset kuulostivat todella erikoiselta, mutta päädyimme tilaamaan sekä kalaa että lihaa. Itse söin härän pihviä, joka on noista kuvista kolmas. Pihvini kumminkin oli melko sitkeä eikä kypsä, vaikka niin sen olin toivonut. Tarjoilijan tullessa kysymään ns. välikysymystä, tokaisin tästä ja hän meni tilaamaan heti uuden pihvin. Kohta sainkin kokonaan uuden annoksen ja kumminkin olin kerennyt lähes koko pihvin syömään, niin toisen pihvin jälkeen olo oli melko täysi.




Laskun maksamisen jälkeen (Laurin porukat tarjosivat) lähdimme katsomaan valonäytöstä keskustaan. Noh, tämä olikin kerrassaan "huikea" näytös. Jyväskylän lyseon lukion ikkunoista vähän niinkuin heijastui erilaisia videonpätkiä, joissa esimerkiksi uiskenteli kaloja. Tämän ohella ulkona sijaitsevista kaiuttimista kuului mysteerisiä ääniä, semmoista ihmeellistä ulinaa (Laurin mielestä puron solinaa). Itselleni tästä näytöksestä tuli ennemminkin mieleen joku kauhuleffa. Sitten lähdettiin vain kotiin nukkumaan.

Lauantaina käytiin aamusesta luistelemassa Jyväsjärvellä, siellä on sellainen retkiluistelurata. Tunteroinen oltiin siellä ja lähdettiin kotiin vaihtamaan vaatteet ja lähdettiiin syömään lounasta Genghis Khaniin.




Siellä on kyllä todella hyvä noutopöytä ja kokki myös paistaa eri vaihtoehdoista mitä itse haluaa. Esimerkiksi itse otin porsaan lehtipihvin ja lohta, Lauri otti sammakon reisiä, jota minäkin maistoin. Sanotaanko näin, että eipä maistunut millekkään.





Melko hyvillä ilmeillä taas vedetään... Ruokailun jälkeen kävimme pikaisesti Anttilassa, varasimme illaksi Laajavuoresta hohtokeilausrajan kuudeksi, menimme kotia ottaan pienet tirsat ja kohta sitten sinne keilaamaan! Kerkesimme käydä myös Palokassa katsomassa Laurin entisen joukkueen sählypeliä. Illalla katsoimme vielä putouksen katsomosta ja sitten unten maille!

Ei kommentteja: