perjantai 17. elokuuta 2012

Tallinnassa siskojen kaa

Olin itse käynyt jo kaksi kertaa aikaisemmin Tallinnassa ja Taru kerran. Terhille tämä olikin ensimmäinen kerta Viron mailla. Me lähdettiin iltasella Helsingistä 21.30, odotettiin pakun kanssa autojonossa varmaan yli tunti ja lopulta päästiin ajamaan se autokannelle. Auto meillä oli mukana ihan vaan sen takia, että saadaan mahdollisimman paljon kuskattua alkoholia takas Suomeen ( näin suoraan sanottuna :D ). Kierreltiin pikkuisen laivassa ennen kuin mentiin nukkumaan, laivahan oli jo puolen yön maissa Tallinnassa, mutta jäi yöksi satamaan. Oli kivempi nukkua kun laiva ei tärissy ja heilunu, varsinkin talvella laivalla on todella rasittava yrittää nukkua. 


Tallinnaan päästiin aamusella sitten seitsemän maissa ja lähdettii etsimään autolle päiväksi parkkipaikka. Sen löydettyä lähdettiin kävelemään keskustaan etsimään jonkinnäkönen kahvila, missä voidaan syödä aamupalaa. Kauan sitä pitikin etsiä, kun kaikki halus aueta vasta yhdeksältä. Löydettiin sitten sellainen todella kodikas pikkukahvila, missä tarjottiin myös aamupalaa.
Tuo örkki oli niin ruma että oli pakko ottaa kuva :D

"Joo ei jaksa kävellä enää..."




 



Siellä oli todella oudot vessat, siellä oli iha hirveän kuuma, joten se tuntu paremminkin saunalta.
Tämmöisiä kukkakauppoja oli jotain yli viisi samalla kadulla vierekkäin, vähä niinku jotain basaareja. Olis tehny niin mieli ostaa joku näyttävä kimppukokoelma, kun ne oli ihan älyttömän halpoja. Sellanen iso lajitelma, mistä Suomessa sais pulittaa varmasti yli 30euroa, makso tuolla 5-10euroa. Jos asuttas Tallinnassa, saisinkohan Laurilta enemmän kukkia? ;) Ei pitäs olla kyllä kimpun hinnasta kii!
Mäkkärissäkin tulis käytyä ehkä enemmän, ku sielläki oli melkeen puolet halvempaa kaikki. No ehkä ei kumminkaan tulis, euron juustot sillo tällön riittää. :D Kerrosateriat napattiin täältä kaikki poskeen!

Shoppailtiin siinä sitten ehkä nelisen tuntia, löysin aika paljon kaikkia kivoja toppeja ja paitoja. Yhdet kivat persikan väriset ( tai vaaleanpunaiset ) rusettiballerinat ostin myös! Sen jälkeen käveltiin takas autolle ja ajettiin SuperAlkoon. Pari tuntia lastailtiin kaikenmaailman kontteja ja pulloja pakun takakonttiin... Rahaa meni melkosesti, mutta onneks suurin osa niistä äitin 50-vuotis synttäreitä varten.

Lompsat tyhjänä ajeltiin sitten taas jonoon odottamaan laivaan pääsyä. Laivan piti olla puol ysiltä illalla takas Helsingistä, mutta me jouduttiin palaamaan 45min jälkeen takas Tallinnaan jonkun sairauskohtauksen takia. Joten myöhästyttiin reilu tunti aikataulusta. Laiva myös meni sitten vähän kovempaa, ettei paljoa myöhästyttäs niin vähä rupes mahaa vääntämään jossain vaiheessa, mutta onneks se meni sitten ohi. En oikeen kestä hirveetä keinutusta. :D


Kiitos kivasta reissusta rakkaat siskokullat!

4 kommenttia:

teukka kirjoitti...

ihana satu! <3 vaikka vähä noi kuvat kyllä hirvittää.... mutta eipäse mittää :DD kiitos sullekki !

Satu-Riikka kirjoitti...

No on ainaki asennetta mukana kuvissa! :D Ihana itse hassu sinä!

ulla äiskä kirjoitti...

Ihanat hassut tyttelit mun :D

Satu-Riikka kirjoitti...

Hehhee, ollaan vähä joo ;)