maanantai 11. huhtikuuta 2011

Päivä 1, Tallinnasta

Perjantaina lähettiin Korsosta mun serkulta aamusella Helsinkiin, koska olin järkänny sen yllärin Laurille. Se ylläri oli päiväristeily Tallinnassa ja kerroin siitä noin tunti ennen lähtöä, ainakin mun mielestä Lauri tykkäs siitä. Mentiin kävellen Katajanokan satamaan, josta laiva lähti puol 12.


Ilma ei ollut paras mahdollinen ku oli aika harmaata ja kylmä viima. Laivaan päästyään syötiin vähä eväitä ja matka onneks kesti vaan 2,5h niin aika meni pelatessa pelikoneita ja käytiin taxfreessä kattelee ostoksia. Kateltii sitte valmiiksi kaikki, mitä ostetaa tulomatkalla.



Kumpikaan meistä ei ennen ollut käyny Tallinnassa niin sitä varten olin vähä katellu netistä salaa, että mihin päin pitäis lähtee yms. Onneksi siitä satamasta lähti Viking Linen bussi keskustaan niin ei tarvinnu ihan summassa lähtee suunnistaan. Meillä ei ollu aikaa ku kolmisen tuntia kierrellä kauppoja ja oltiinkin sitten se koko aika siellä Viru keskuksessa. Aika paljon löyty kaikkea kivaa sellaisesta kaupasta kuin Terranova. Lauri osti farkut ja kengät ja ite ostin topin, leggarit ja kaks paitaa. :)

Käytiin myös Mäkkärissä syömässä, jossa olikin melko paljon halvemmat hinnat ku Suomessa. Big Mac ateriat oli 3,85e/kpl. Jälkkäriks Flurryt jotka oli neki puolet halvemmat mitä täällä. Lopuks käytiin vielä Sadamarketissa, josta ostin itelle ihanan uuden laukun! Sitten saatiin juosta laivaan ku meni taas jotenki vähän pitkäksi. Tarkastajat katto vähän kun hirveellä kyydillä juostiin sinne, mutta tuli meidän jälkeenkin vielä muutama Matti myöhänen.



Lauri oli ainakin mielissää :D Meillä oli kyllä tosi kiva päiväreissu! Illalla puol 9 aikaan oltiin sitten takaisin Helsingissä ja käveltiin ensin rautatieasemalle hakemaan kassit säilytyksestä ja siitä jatkettiin hotellille. Just ku oltiin aateltu, että päästää lepäämään niin huomasin, että mun käsilaukku oli hävinnyt. Noh siitä alkoikin sitten sellainen itkuhuutoraivo että huh huh. Lauri lähti juoksemaan rautatieasemalle, että jos se ois sinne jonnekki lattialle jääny ja ite ootin tuskissani hotellilla, milloin se tulisi laukun kanssa takaisin. Eipä laukkua näkyny missään, että eiköhän Helsingissä kaikki irtotavara viedä samantien. Sitten siinä kuolletin molemmat pankkikortit ja tehtiin rikosilmoitus. Käytiin vielä kattomassa, että oisko se vielä kumminkin jossain roskiksessa tms, että jos joku ois pölliny vaan käteiset. Sitten onneksi kuulin mun soittoäänen viereisestä lokerosta rautatieasemalla kun soitettiin siihen kännykkän. Joku oli varmaan nostanut sen sinne kun ite olin varmaa hölmönä unohtanu sen siinä kiireessä lattialle. Semmone alku perjantai illalle, mutta onneks se löyty! :)
Mut nyt katotaa Laurin kaa leffa loppuu ja kirjottelen huomenna lisää, hyvää yötä!

Ei kommentteja: